sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ihania treenikelejä

Nyt on tullut paljon treenattua Rokin kanssa tuossa "omassa" pihassa ja siinä treenit sujuvatkin hyvin, kontakti tulee ihan luonnostaan ja seuraamiset ja sivulletulot sujuvat kiitettävästi. Ongelmana ovatkin uudet treenausympäristöt. Siellä Rokki tuntuu menevän jotenkin lukkoon ja toimintakyky häviää joksikin aikaa lähes kokonaan. Kontakti ei pysy, vaan jatkuvasti pitäisi olla pälyilemässä ympärilleen. Seuraamisesta irtoaa muualla treenatessa todella herkästi. Tähän tilanteeseen lause "Kyllä se kotona osaa" sopii niin loistavasti. Pitääkin ensi viikolla ulkoistaa treenit sitten joka päivä eri paikkaan. Ja häiriö tuntuu olevan haaste myös. Jos kentällä sattuu olemaan toisia koiria tai ihmisiä, niitähän pitää toisella silmällä seurata jatkuvasti.

Kävin pitkästä aikaa kirjastollakin. Mukaan sieltä tarttuivat: Esa K Viitala; Etsintäkoira, Alexandra Horowitz; Koiran Silmin sekä Nina Roegner/Alexandra Kamis; Koiran Aktivointi. Tuo koiran Aktivointi on ollut ennenkin lainassa ja mietinkin, että jos tässä alkaisi koirille opettaa jotain epäkäytännöllisiäkin temppuja, ihan vain aktivoinnin nimissä.

Tämä on todella ihan loisto-opas temppuihin. Temppuja löytyy niin alkaville kuin osaavillekin. Lisäksi kirjassa kerrotaan mukavasti koiran oikea-aikaisesta palkkaamisesta. Suosittelen <3

Kirja keskittyy Henkilöhaun, jäljen ja esine-etsinnän saloihin, nimenomaan kilpailumielessä. Itselle tämä oli lähinnä kiinnostava opus sikäli, että jos joku omista kurssilaisista ottaa joskus jäljestämisen aloittamisen puheeksi niin osaan ainakin ohjata oikeaan suuntaan, josta tieto löytyy. 

Tätä en ole vielä avannutkaan, mutta oli niitä harvoja koirakirjoja, joita en vielä olekaan lainannut. Suhteellisen uusi opus, vuonna 2011 ilmestynyt. Kirjailija on psykologian professori ja tutkinut niin ihmisten, virtahepojen, kääpiösimpanssien kuin koirienkin käyttäytymistä. Odotan innolla hiljaista lukuhetkeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti