perjantai 5. marraskuuta 2010

Meille EI ole mitään näyttelykoiraa tulossa

Näin ilmoitin kasvattajalle. Kotikoiraksi, ehkä jopa agilityyn, mutta ei näyttelykoiraa. Minua EI kiinnosta puolueellinen arvostelu ja vapaaseen tulkintaan kannustava rotumääritelmä. Enkä varsinkaan lähde kilpailemaan samaan kehään karvallisten kanssa. Miksi Kiinanharjakoirat arvostellaan kaikki sekaisin vaikka villakoiratkin on jaettu värin mukaan? Miten Powderpuffia ja Karvatonta voidaan arvostella samassa kehässä?

Nyt muutamat näyttelyt takana ja lisää tiedossa. Kaipa tästä sittenkin näyttelykoira tuli. Agilityyn olisi tarkoitus ilmoittaa vuoden alussa jonoon. Täällä tosin alkeiskurssille pääsy kestää 6-10kk että onhan tässä aikaa vielä treenailla.

Näyttelyistä on nyt tulossa meille harrastus. Koko se touhu, jolle ennen tuhahtelin on nyt vienyt minut mukanaan uuteen outoon maailmaan. Ainoa paikka maailmassa, jossa joku saa minun koiraani ääneen arvostella ja sanoa siitä mitä vaan on nimenomaan Näyttelykehä.

Harrastan mielelläni jotain koirieni kanssa. Harrastaminen tuo sisältöä elämään ja auttaa tutustumaan uusiin ihmisiin. Lisäksi se takaa treenien jälkeen väsyneen, mutta onnellisen koiran. Lisäksi johtajuussuhde vahvistuu ja koiran kontakti omistajaan kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti