keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Inspiraation puutetta

Sitä taitaa olla välillä meillä kaikilla? Treenata on yritetty, mutta monessa sopassa on pää tällä hetkellä mukana kuten uuden talon katselussa, seuran mätsäri asioissa sekä tietysti töissä. Lisäksi viime päivät ovat menneet sairastellessa, joten koirat tyytyvät repimään pihassa hermojaan.

Ankka on viimein oppinut maahanmenon tarkoituksen ja Rokkikin alkaa hallissa käyttäytyä normaaliin tapaansa. Viimeksi ollessa treenailtiin seuraamisia ja luoksetuloja (sekä pysäytyksellä että ilman) sekä tehtiin pihalla paikkamakuutreeniä, kun oli hyvin porukkaa.

Tänään jäi vielä treenit välistä, kun kuume on vasta aamulla laskenut. Viime kirjoituksesta onkin jo niin pitkälti aikaa, että tässähän on ehtinyt jo sattua ja tapahtuakin. 1.-2.3.2014 Olin sitten mukana suorittamassa Kennelliiton Kasvattajan Peruskurssin :) Läpi meni pistein 19/20 (yksi meni väärin sääntömuutoksen vuoksi, jonka jo olin unohtanut). Lisäksi allekirjoitin Kennelliiton Kasvattajasitoumuksen. Saa nyt sitten nähdä koska lähtee kennelnimi hakuun (vai lähteekö tuo ollenkaan ;) )

Paljon on tässä sairastaessaan ehtinyt miettiä omaa treenaamistaan ja sitä miksi tietyt jutut toimivat omilla koirilla ja miksi toiset taas eivät. Rokkihan on tämän nykyisen lauman ainoa oikeasti pehmeä koira. Ankka menee keskimaastoon ja pienet ovat molemmat luonteeltaan selkeästi kovia. Toki Rokki on ainoa joka on suorittanut luonnetestin, mutta mielenkiinnolla veisin muutkin heti kun budjetti hieman paranee ja Ankka on tarpeeksi vanha. Mutta aiheeseen palatakseni. Rokki on ainoa joka leikkii ja jonka voi treenatessa palkata myös lelulla. Rokille suurin palkkio työstä tulee jo siitä, että se saa suorittaa tehtäviä, silloin se on onnellisimmillaan. Ankka taas ei ole tottunut pentuaikana leikkimään, eikä sillä ole muutenkaan intressiä hampaiden käyttöön (paitsi kissojen kanssa), joten se palkataan aina ruoalla samoin kuin pikkukoiratkin.

Palkkanahan meillä toimii nakki. Se on sellainen "erikoisherkku" mitä ei saa kuin vain siinä tilanteessa kun tehdään töitä. Ja ilman palkkaa-treenit aloitetaan sillä että sormet tuoksuvat vahvasti nakilta.

Estettä ei olla päästy treenailemaan koko talvena, kun tosi vähän ollaan oltu mukana oman seuran hallitreeneissä. Tästä syystä totesin, ettei Rokki ole sittenkään vielä valmis sinne 22.3. oleviin kokeisiin.

Nyt pitää alkaa rakentaa Ankallekin kestoa kaikkeen, opettaa paikallaolo sekä luoksetulo ja pysäyttävät ja este. Eli Hommaa piisaa :)

-!KYLLÄ ME VIELÄ ONNISTUTAAN JA TÄNÄ KESÄNÄ STARTATAAN ANKAN KANSSA!-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti